Retele de date

Retele de date – Administrare servere

În ultima perioadă, tot mai multe firme mici și mijlocii recurg la externalizarea serviciilor de asistență IT deoarece s-a constatat că este mult mai eficientă și ieftină această metodă decât angajarea cu contract de muncă a unor specialiști IT. În general, în cazul unor rețele mici de calculatoare, apariția problemelor hard/soft este destul de rară dacă sistemele sunt bine configurate, astfel încât nu se justifică prezența continuă a personalului cu înalta calificare.

Pentru a veni în întâmpinarea acestor cerințe, echipa IBB IT SYSTEM, în baza unui contract, vă oferă servicii de asistență tehnică IT, instalare, configurare și administrare servere Linux și Windows.

Proiectarea Retelei

O buna functionare a serverelor incepe inca din faza de proiectare. In acest pas stabilim dimensionarea corecta in functie de locatie, de necesitatile si cerintele dumneavoastra.

Instalare si Configurare

Dupa instalarea echipamentelor tehnice, incepem configurarea retelei prin servicii precum: firewall, web server, mailserver, DNS-server, custom database, Virtual VM.

Monitorizare

Procesul de monitorizare incepe inca de la instalarea si configurarea echipamentelor si serviciilor noastre, tinand cont de parametrii ceruti de client.

Administrare

Administram retele de date, Servere Windwos si Linux, pentru o buna functionare pe termen scurt, mediu si lung.

Servere Windows/Linux

Din ce în ce mai multe companii optează pentru a avea un server local, și acest lucru poate fi din mai multe motive, de exemplu: securitatea rețelei locale (firewall), impunerea unor restricții privind paginile de internet accesate (proxy), accesare rețelei locale de la distanță (vpn), găzduirea site-ului companiei, găzduirea e-mail-urilor, soluții de Backup, etc.

IBB IT SYSTEM vă poate asigura instalarea și configurarea atât a serverelor bazate pe Linux, cât și a celor oferite de Microsoft (Windows Server).

Servere Windows / Linux

Vă punem la dispoziție o soluție completă începând cu analiza nevoilor dumneavoastră, consultanță în achiziția echipamentelor, achiziția echipamentelor, instalarea, configurarea, mentenanța și administrarea lor.

IBB IT SYSTEM îmbină mediile virtuale cu cele on-premises, obținând astfel o soluție eficientă și de durată pentru toate tipurile de nevoi.

Proiectare Retele

Proiectarea unei rețele reprezintă una din cele mai importante etape, în construirea unei rețele noi.

La proiectarea rețelei noi, sunt importante următoarele aspecte:
– Modul în care va deservi rețeaua
– Poziționarea echipamentelor de rețea
– Echipamentele active pe care le va avea rețeaua
– Eventualitatea unei extinderi ale rețelei
– Nivelul de securitate
– Topologia care se potrivește cel mai bine rețelei
– Traseele necesare în scopul evitării incendiilor, interferențelor și uzurii.

Executie Retele

Execuția rețelor de date se face prin cablare stucturată. Aceasta reprezintă un set de standarde ce determină modalitatea de instalare a cablurilor ce întră în componenţa reţelelor de date sau voce din centre de date, birouri sau clădiri.

Printre pașii necesări execuției unei rețele de date se numără:
• instalare canal de cablu, cablare UTP;
• montare prize rețea, instalare si configurare switch și router;
• montare rack-uri pentru echipamente;
• instalare patch panel, echipamente active și patch cord;
• testare cabluri și conectica;

Configurare Retele

După instalarea echipamentelor tehnice, începem configurarea rețelei prin servicii precum: firewall, server web, mailserver, DNS-Server. Virualizarea joacă un rol important în configurarea rețelelor de date, ea putându-se mula pe diverse tipologii de rețele, jucând roluri de Servere de orice fel, routere, switch-uri, etc.

Configurare server Windows

Windows Server 2012
Windwos Server 2016

Windwos Server pune la dispoziția utilizatorilor o multitudine de roluri, printre care :

– Web Server
– File Server
– Mail Server
– Virtual Router / Switch
– Domain Controler
– Terminal Server

Configurare server Linux

CentOS
Ubuntu
Esxi

Categoria de servere Linux pune la dispoziția utilizatorilor următoarele roluri și nu numai:

– Web Server
– Mail Server
– Backup server
– Virtual Router / Switch
– Server Medii Virtuale