facebook_img

Rețele de date

Rețele de date – Administrare servere

În ultima perioadă, tot mai multe firme mici și mijlocii recurg la externalizarea serviciilor de asistență IT deoarece s-a constatat că este mult mai eficientă și ieftină această metodă decât angajarea cu contract de muncă a unor specialiști IT. În general, în cazul unor rețele mici de calculatoare, apariția problemelor hard/soft este destul de rară dacă sistemele sunt bine configurate, astfel încât nu se justifică prezența continuă a personalului cu înaltă calificare.

Pentru a veni în întâmpinarea acestor cerințe, echipa IBB IT SYSTEM, în baza unui contract, vă oferă servicii de asistență tehnică IT, instalare, configurare și administrare servere Linux și Windows.

Proiectarea Rețelei

O bună functionare a serverelor începe înca din faza de proiectare. În acest pas stabilim dimensionarea corectă în funcție de locație, de necesitațile și cerințele dumneavoastră.

Instalare și Configurare

Dupa instalarea echipamentelor tehnice, incepem configurarea rețelei prin servicii precum: firewall, web server, mailserver, DNS-server, custom database, Virtual VM.

Monitorizare

Procesul de monitorizare începe înca de la instalarea și configurarea echipamentelor si serviciilor noastre, ținând cont de parametrii ceruți de client.

Administrare

Administram rețele de date, Servere Windwos și Linux, pentru o bună functionare pe termen scurt, mediu și lung.

Servere Windows/Linux

Din ce în ce mai multe companii optează pentru a avea un server local, și acest lucru poate fi din mai multe motive, de exemplu: securitatea rețelei locale (firewall), impunerea unor restricții privind paginile de internet accesate (proxy), accesare rețelei locale de la distanță (vpn), găzduirea site-ului companiei, găzduirea e-mail-urilor, soluții de Backup, etc.

IBB IT SYSTEM vă poate asigura instalarea și configurarea atât a serverelor bazate pe Linux, cât și a celor oferite de Microsoft (Windows Server).

Servere Windows / Linux

Vă punem la dispoziție o soluție completă începând cu analiza nevoilor dumneavoastră, consultanță în achiziția echipamentelor, achiziția echipamentelor, instalarea, configurarea, mentenanța și administrarea lor.

IBB IT SYSTEM îmbină mediile virtuale cu cele on-premises, obținând astfel o soluție eficientă și de durată pentru toate tipurile de nevoi.

Proiectare Rețele

Proiectarea unei rețele reprezintă una din cele mai importante etape, în construirea unei rețele noi.

La proiectarea rețelei noi, sunt importante următoarele aspecte:
– Modul în care va deservi rețeaua
– Poziționarea echipamentelor de rețea
– Echipamentele active pe care le va avea rețeaua
– Eventualitatea unei extinderi ale rețelei
– Nivelul de securitate
– Topologia care se potrivește cel mai bine rețelei
– Traseele necesare în scopul evitării incendiilor, interferențelor și uzurii.

Execuție Rețele

Execuția rețelor de date se face prin cablare stucturată. Aceasta reprezintă un set de standarde ce determină modalitatea de instalare a cablurilor ce întră în componenţa reţelelor de date sau voce din centre de date, birouri sau clădiri.

Printre pașii necesari execuției unei rețele de date se numără:
• instalare canal de cablu, cablare UTP;
• montare prize rețea, instalare si configurare switch și router;
• montare rack-uri pentru echipamente;
• instalare patch panel, echipamente active și patch cord;
• testare cabluri și conectică;

Configurare Rețele

După instalarea echipamentelor tehnice, începem configurarea rețelei prin servicii precum: firewall, server web, mailserver, DNS-Server. Virualizarea joacă un rol important în configurarea rețelelor de date, ea putându-se mula pe diverse tipologii de rețele, jucând roluri de Servere de orice fel, routere, switch-uri, etc.

Configurare server Windows

Windows Server 2012
Windwos Server 2016

Windwos Server pune la dispoziția utilizatorilor o multitudine de roluri, printre care :

– Web Server
– File Server
– Mail Server
– Virtual Router / Switch
– Domain Controler
– Terminal Server

Configurare server Linux

CentOS
Ubuntu
Esxi

Categoria de servere Linux pune la dispoziția utilizatorilor următoarele roluri și nu numai:

– Web Server
– Mail Server
– Backup server
– Virtual Router / Switch
– Server Medii Virtuale