Despre interfață, aplicații, securitate și nu numai.

În cadrul Microsoft 365 Developer Day, dezvoltatorii companiei au vorbit despre noul sistem de operare Windows 10X, care a fost prezentat pentru prima dată pe tableta pliabilă Surface Neo. Iată o scurtă prezentare video a sistemului de operare de la editorul Tom Warren din The Verge.

 

 

Însuși Microsoft a scos în evidență 5 modificări esențiale al noului Windows 10X. Despre acestea și alte modificări care ne-au atras atenția nouă, celor de la IBB IT SYSTEM, vom discuta mai jos.

 

Interfața

Windows 10X va primi o interfață proaspătă, simplificată și modernă.

 

Meniul „Start”

Ca parte a programului de testare Windows Insider, Microsoft a dezvăluit noul meniu „Start” care a devenit mai simplu și mai intuitiv.

 

Noul „Explorer”

Managerul de fișiere standard al sistemelor de operare Microsoft nu s-a schimbat de mulți ani, dar odată cu lansarea Windows 10X, dezvoltatorii companiei pregătesc o versiune actualizată a acestuia. Acest lucru este raportat de portalul Windows Central.

 

Securitate

Windows 10X este protejat în mod implicit de malware si alte potențiale pericole, deoarece aplicațiile nu mai au accesul obișnuit la regiștrii. Accesul poate fi obținut doar prin API-uri speciale.

Screenshot: TheVerge

 

Performanță

Microsoft susține că Windows 10X va oferi performanță stabilă pentru o perioadă lungă de timp. Chiar și după câteva luni de utilizare, dispozitivul va funcționa la fel de rapid ca la început.

Sursă: Microsoft

 

Evoluția sistemului de operare într-un minut.

Directorul pe produsele Microsoft, Panos Pai, a postat un videoclip captivant în care sunt demonstrate modificările de design ale elementelor cheie din Windows.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Panos Panay (@panospanay) pe

 

Windows 10X este cea mai mare actualizare a sistemului de operare din istorie. Dacă totul va merge conform planului, Microsoft va determina dezvoltarea industriei pentru următorul deceniu. Iar noi, IBB IT SYSTEM, vă vom ține la curent cu toate noutățile despre Windows 10X.