În cadrul unei firme, o rețea de date poate crește atât eficiența, cât și securitatea activitații de zi cu zi. Dar ce înseamnă asta? Dacă nu lucrați în domeniul IT, atunci, cel mai probabil nu cunoasteți în ce constă o rețea de date și de ce toate elementele de rețelistică sunt atât de importante.

Fiecare afacere se confrunta cu situații speciale în ceea ce privește domeniul IT. Spre exemplu există anumite proiecte de rețea care raspund nevoilor specifice ale afacerilor la nivel individual. Intreprinderile de astăzi operează în mod diferit, în ceea ce privește tehnologia pe care o utilizează.

La IBB IT SYSTEM proiectăm și instalăm rețele de date simple șsi complexe, personalizate în funcție de nevoile descrise de client.

De exemplu, majoritatea firmelor se bazează pe activități precum: trimiterea e-mail-urilor, afișarea numerelor de telefon, stocarea datelor, mobilitate și conectivitate. Când ne gândim la ce anume face ca toate acestea să fie posibile, majoritatea rețelelor functionează in același mod. Dacă configurați o rețea pentru afacerea dumneavoastră pentru prima dată sau dacă luați în considerare actualizarea rețelei, urmatoarele elemente prezentate vă pot îmbunătății semnificativ modul de lucru.

 

1. Switch-ul

Un switch este punctul de conectare pentru fiecare terminal PC al unei rețele. Dacă doriți să salvați un document pe care l-ați editat pe server de la un computer, transmisia de date va trebui mai intai să treaca prin switch, pentru a ajunge la server. Același lucru este valabil și pentru imprimante.

Mai mult decât atât, un switch va oferi un punct centralizat, prin care fiecare element al rețelei poate comunica. Atunci când aveți în vedere ce tip de switch doriți, există câteva aspecte care trebuie luate în considerare. Dacă utilizați telefoane VoIP, va trebui să utilizați un switch POE (Power Over Ethernet).

Acest lucru vă permite să alimentați anumite dispozitive prin cablul Ethernet. Dispozitivele, cum ar fi punctele de acces wireless și telefoanele VoIP pot fi alimentate în acest fel, eliminând probema prizelor, mai puține cabluri pentru o funcționare optima a rețelei.

2. NAS

Un dispozitiv NAS este o primă linie de apărare a rețelelor împotriva pierderilor de date. În cele mai multe cazuri, un NAS este configurat pentru a face o copie de rezervă a unui server, în mod incremental. Mai mult decât atât, în caz de o eroare hardware catastrofală sau o virusare cu ransomware, un dispozitiv NAS este adesea folosit pentru a recupera fișierele șterse accidental. În cazul pierderilor de date de pe server, întreaga rețea poate fi restaurată din ultima copie de rezervă.

Este important să aveți un sistem local care să facă automat copii ale datelor, deoarece vă permite să recuperați fișierele și să reluați activitatea în cateva ore, în urma oricaror pierderi digitale. Dacă vă confruntați cu nevoia de a descărca toate datele din cloud, veți depinde de viteza de conexiune la internet, care vă poate bloca activitatea chiar și câteva zile, înainte de a putea opera din nou.

Cu optiunea de a găzdui aproape fiecare aplicație din cloud, accesul la Internet nu a fost niciodata mai important. Cu cât vă bazați mai mult pe cloud pentru toate facilitățile sale, cu atât vă bazati pe internet pentru a vă mentine conectat. Pentru cei care doresc sa își virtualizeze complet rețeaua, redundanța este o necesitate absolută.

Daca aveți mai mult de o conexiune la internet, acest lucru vă poate salva de la pierderea timpului. În cazul întreruperii conexiunii la internet pe linia principală, a doua conexiune oferă internet, în timp ce linia principala este inactiva.

În concluzie, atunci când configurați o rețea, există multe lucruri de luat în considerare și soluțiile vor fi diferite pentru fiecare afacere.

IBB IT SYSTEM vă poate scăpa de această grijă, proiectare, instalare și configurare profesională. Iar pe baza unui contract aveți serviciul de mentenanță pentru menținerea rețelei dumneavoastră in stare optima.